torsdag 11 mars 2021

Hela Halland Läser 2021

 

Fotograf för författarporträttet: Rebecca Jesse.

Var med i Hallands största bokcirkel! Årets bok i Hela Halland läser 2021 är "I väntan på kometen" skriven av hallandsbördiga Ingrid Kampås.

Hela Halland läser arrangeras för åttonde gången 2021 och innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök under mars och april. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Årets bok i Hela Halland läser 2021:
I väntan på kometen

Det är sextiotal i Halland och på första skoldagen blir Anna och Stefan bänkkamrater, eftersom de blir över. Stefan bor med sin mamma hos gammelmorfar Petrus, 2 meter och 4 centimeter lång, han som har bott i Amerika, men sedan många år nu snickrar dörrar och fönster i hembygden medan Stefan sover på hans rock i kutterspånshögen.

Anna bor på Villagatan, har en städande starkt religiös mor och en pappa som älskar en annan. I barnens liv finns också den unga lärarinnan Ella, som bär på en stor hemlighet. Och Neil Armstrong som Stefan skriver brev till. En roman om uppslukande kärlek och försoning.

Du kan läsa mer om Hela Halland Läser på webbplatsen https://www.regionhalland.se/kultur/kulturomraden/litteratur/helahallandlaser/

Digitalt författarbesök 15 april

Författarbesöken med Ingrid Kampås sker digitalt torsdagen den 15 april på folkbiblioteken i alla sex kommuner i Halland. I samband med dessa sker en mängd olika aktiviteter arrangerade av biblioteken.

Se författarbesöket den 15 april på www.facebook.com/helahallandlaser

Ingrid Kampås är född i Veddige 1957. Hon utbildade sig till sjuksköterska och när författarådran gjorde sig gällande publicerades hennes första bok 2002. I väntan på kometen är hennes åttonde roman. Hon flyttade till Lübeck i Tyskland 2011 och arbetar sedan dess enbart som författare och litterär översättare från tyska, norska och danska till svenska.


  • Tisdag 30 mars 18.00

Uppstart och presentation av Hela Halland läser och Boktips med Virpi och Helena. Du kan se detta på Hyltebibliotekens Facebook. Läs mer på hylte.se/bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar