fredag 5 februari 2021

Tio grisar nere av Denise Rudberg

 


Tionde delen i Elegent crime-serien om Marianne Jidhoff som nu är förundersökningsledare för utredningsgruppen "Syjuntan" som utreder känsliga brott på fina adresser i Stockholm. Flera män tar sig in på en stockholmsrestaurang och skjuter ner gäster. Denna kväll är där bland annat ett antal poliser som  firar  en födelsedag. 

Mariannes grupp deltar i utredningen, men denna händelse får Marianne att tänka tillbaka på en liknande krogskjutning sommaren 1993. Ett brott som utreddes av Mariannes dåvarande make Hans. Många tillbakablickar i Mariannes familjeliv tillsammans med Hans. 
Men krogskjutningarna och utredningarna påverkar flera personers liv. Sacha flyr i skräck från Stockholm till London för att börja ett nytt liv, men hur lång tid kommer det att ta innan hon upptäcks. Hur börjar man ett helt nytt liv?

En bok som består av parallella handlingar i olika personers liv som flätas samman i den nutida handlingen. Spännande och för oss som läst tidigare böcker så faller många bitar av Mariannes tidigare familjeliv på plats samtidigt som Marianne kanske är på väg in i något helt nytt./ Helena

Du hittar boken på deckaravdelningen eller i Biblio-appen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar