fredag 28 maj 2021

Galgbergets väktare av Anna Jansson

 




När boken börjar är det ca ett år efter händelserna i förra boken om Maria Wern då Marias man Björn var med om en olycka som nu tragiskt  resulterat i att han är förlamad från nacken och nedåt. Maria sköter om Björn i hemmet tillsammans med hans assistenter samtidigt som hon kämpar för att vara mamma för sina barn och sköta sitt arbete som polis.
När så en kropp hittas flytande nedanför Högklint ett par dagar efter midsommar måste Maria fokusera på utredningen och lämna över mer ansvar till Björna assistenter, men när offrets identitet avslöjas så finna kopplingar mot assistenterna och även läkare och allt blir mer komplicerat.

En grupp gymnasieelever har firat midsommar i sin lärares stuga och dagen efter saknas Oliver som då skulle varit på väg mot semester i Frankrike med sin familj och en annan flicka i gruppen upplever en både underbar och förskräcklig natt.

Boken innehåller många bakåtblickar kring avrättningar som ägt rum på Galgberget i Visby och de historiska händelserna påverkar även nutida händelser.

En mycket spännande bok med historiska kopplingar och mycket kring livssituationen för en förlamad med olika sjukvårdsinsatser, assistenter läkare och familjeliv. Anna Jansson är mycket påhittig som alltid. Du hittar boken på Deckaravdelningen på Hyltebiblioteken eller e-boken i Biblio-appen /Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar