fredag 4 april 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald


 

En dedutroman av Katarina Bivalds som tidigare bland annat jobbat  i en bokhandel.Sara lär känna Amy genom deras brevväxling och bokutbyten, de har ett gemensamt bokintresse. Efter ett par års brevväxling reser Sara till USa för att besöka Amy i Broken Wheel, Iowa men när hon anländer möts hon av beskedet att Amy just har dött.
Men Sara är nyfiken på livet i den lilla staden så hon stannar kvar och får bo i Amys hus under sin semester. Hon tycker redan att hon känner många personer eftersom Amy skrivit så mycket om staden och sina vänner i breven hon skickat till Sara. Men livet i staden går långsamt även om alla är trevliga och efter ett tag blir Sara rastlös och funderar på vad hon kan bidra med till staden och så upptäcker hon att Amy ägde en butikslokal i staden och då kommer hon på det..hon ska starta en bokhandel med Amys alla böcker och sprida läsglädje i staden. Hon får hjälp att starta bokhandeln men det visar sig att det inte är så många som läser, men det vill Sara ändra på så hon väljer ut böcker till besökarna för att de ska hitta något de gillar.
” Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" beskrivs som en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron vilket jag tycker verkligen stämmer, och
 man får många boktips under tiden man läser denna bok / Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar