torsdag 17 april 2014

En liten värld av Åsa Hellberg


Åsa Hellberg blev en av mina favoriter förra året när jag läste hennes romaner om Sonja: "Sonjas sista vilja" och "Sonjas hemlighet" som jag tyckte mycket om. Åsa Hellberg vill skriva underhållande romaner om härliga människor vilket jag verkligen tycker stämmer

En liten värld är en feelgoodroman där vi möter tre damer Elsa, Carina och Isabella som lever olika liv men i förändring och genom sina resor lär de känna varandra och deras liv flätas samman när det visar sig at de har fler gemensamma vänner

Elsa är en 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farstad, men hur gör man när man inte har någon att resa med ? Elsa löser det genom att i smyg förfölja slumpvis utvalda personer som hon spanar in vid Arlanda Express, och hon hamnar i både London och på andra platser innan hon råkar på det stora äventyret och hänger på en dam som ska till NewYork. Carina som  damen som ska till NewYork heter tar hand om Elsa när hon svimmar i förskräckelsen över att inte veta var hon ska bo. De blir vänner och sedan bjuder Carina med Elsa till sitt B&B i London som hon just tagit över tillsammans med sin väninna Isabella. Isabella har just sålt sitt företag och flyttar nu till London för att  med väninnan Carina driva ett lyxigt B&B.
Men det blir många äventyr och förvecklingar som kidnappningar av både hundar och väninnor, livvakter och en skara på 35 skådespelare och filmfolk som flyttar in på Carina & Isabellas B&B.

En charmig roman i ett högt tempo om vänskapen mellan kvinnorna och vikten av att våga leva sitt eget liv på det sätt man vill och att man måste våga satsa på kärleken / HelenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar