måndag 4 januari 2021

Åsa tipsar om "Sekten på Dimön" av Mariette Lindstein

 


Jag har läst ”Sekten på Dimön” av Mariette Lindstein. Boken är inspirerad av författarens egen flykt från Scientologirörelsen. Man får följa Sofia, som just avslutat sina universitetsstudier.

Hon går, tillsammans med sin väninna på en föreläsning av Frans Oswald. De blir nyfikna både på Frans och hans sekt, som säger sig verka för kroppslig balans och själslig frid. Frans är otroligt charmerande och karismatisk. Han bjuder ut de båda väninnorna till ön i Bohuslän, där sekten har sitt säte i en storslagen herrgårdsbyggnad. Allt verkar fantastiskt och när Sofia får ett jobberbjudande skriver hon under ett kontrakt att stanna på den vackra ön.

Sakta uppdagas att Frans har flera märkliga och obehagliga sidor. Samtidigt som hon börjar ångra sitt beslut inser Sofia sakta att hon är fånge under Frans och sektens makt.

Stämningen på ön blir alltmer kuslig .Hur är det möjligt att människor  väljer att stanna i denna terror, eller har de inte längre något val? Det är svårt att sluta läsa, man måste få veta hur det går.

Kommer Sofia att lyckas fly och kan man någonsin bli fri från sekten? / Åsa

Vilken tur att det finns fler delar så vi kan få veta hur det går. "Sekten på Dimön" är den första delen i Mariette Lindsteins serie och fortsätts av "Sekten som återuppstod", "Sektens barn" och hösten 2020 kom "Requiem på Dimön". Du hittar böckerna i Biblio-appen eller som e-böcker i Hyltebibliotekens digitala bibliotek Elib om du vill börja läsa med en gång. 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar