fredag 30 oktober 2020

Höstarna är boktipsens tid



På höstarna brukar vi både delta i och ordna olika evenemang som handlar om boktips, men i år är allt lite annorlunda när vi inte kan träffas som vanligt. Hösten efter Bokmässan är alltid en fantastisk tid med mycket spännande bokutgivning och så är det i år också. Så idag blir det tips på kommande böcker som vi längtar efter att läsa!

Daniel ser fram emot att läsa:

Likblomman av Anna Mette Hancock
En deckare där vi följer journalisten Heloise som får information om den ouppklarade mordgåtan på en stjärnadvokat där hon får kontakt med mördaren. Detta är en debutroman som har prisats i Danmark och har fått väldigt bra kritik i Sverige och låter som min typ av deckare.

Mästaren av Anna Ihrén
Tredje delen i Jubileumsserien där en byggmästare hittas död på taket till Göteborgs första skyskrapa och spåren leder till Berlin, jag har gillat de tidigare böckerna i serien och även författarens övriga böcker så jag ser fram emot att läsa även den här boken.

En författare i motvind av Christina Olséni
Första delen i en ny serie av deckarduon Olséni och Hansen som tidigare skrivit både Morden i Falsterbo och Ester Karlsson med K. I den nya serien följer vi Boel Rask, en bibliotekarie med författardrömmar som av sin man får en Skrivarkurs i present. Hennes skrivande tar verkligen fart efter kursen men varken hon eller hennes författarkollegor är beredda på hur långt hennes man Erland är villig att gå för att se till att hon blir Sveriges nya deckardrottning. Jag har gillat författarnas tidigare böcker då de är lite mer humoristiska deckare och är ett välkommet avbrott får en del andra böcker i genren.


Helena längtar efter att läsa:

Peter May – Lockdown
Deckare som utspelar sig i  London under en global pandemi, Peter May är känd för sina spännande deckare från bla Yttre Hebriderna och jag har gillat alla hans böcker hittills.

Tidvatten – Philippa Gregory
En historisk roman om en läkekvinna i England 1648. Philippa Gregory har tidigare skrivit många mycket bra historiska romaner om starka kvinnor bla Den andra systern Boleyn

Dö för vårt syndiga släkte av Marianne Cedervall
"Dö för vårt syndiga släkte" är första boken i en helt ny cosy crime-serie om den ofrivillige deckarprästen Samuel Williams i Dalarna. Marianne Cedervall har tidigare skrivit spännande böcker om Mirijam och Hervor samt en feelgood-deckarserie om Anki & Tryggve som löser fall på Gotland.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar