torsdag 16 september 2021

Helena och Sandras Boktips i Farmors hörna på Malmagården




I måndags eftermiddag var Sandra och Helena på Malmagården och tipsade om böcker vid fikastunden i Farmors hörna. Så roligt att få komma på besök och prata om böcker efter det länga uppehållet.

Vi hade med oss nya storstilsböcker, vanliga böcker, talböcker och ljudböcker. Det finns många olika sätt att läsa, huvudsaken är att var och en kan välja det sätt som passar just dig.

Här kommer några av våra boktips:
Helena & Sandras Boktips Malmagården September 2021

Frida Skybäck - Bokcirkeln vid världens ände
Feelgood-roman: Amerikanska Patricia reser till Skånska Ljusskär för att söka efter sin syster som försvunnit 30 år tidigare. Hon tar in på lilla hotellet Monas Bed, Breakfast & Books där även byns bokcirkel samlas. Hon får goda vänner i bokcirkeln men alla tycker inte att man ska gräva i det förflutna

Välkommen till Flanagans - Åsa Hellberg
Familjeroman: Ny romanserie med drama, kärlek och intriger. Linda från Fjällbacka ärver Flanagans hotell i London efter sin far, och alla i 1960-talets kändisliv i London vill bli bjudna på hennes fester. Hotellet går bra men hennes släkt tycker hon ska sälja till dem och flytta hem

Begravt i glömska - Nora Roberts
Spänningsroman: Cilla McGowan har ett förflutet som barnskådespelare, men har nu bosatt sig på sin mormors gamla gård i Virginia som hon börjar renovera själv. Mer än trettio år tidigare dog mormodern, aktrisen Janet Hardy, här av en överdos. Cilla hittar brev som antyder att Jane hade okända hemligheter och snart börjar Cilla utsättas för hot och trakasserier.

Innan molnen kommer - Mari Jungstedt
Deckare: Första delen i ny deckarserie. En spansk åklagare, gift med en svenska, hittas mördad i en ravin i bergsbyn Ronda. Lärarinnan Lisa Hagel som just flyttat till en liten by utanför Malaga i Spanien anlitas av polisen som översättare men kan inte låta bli att göra egna efterforskningar.

Döden går på visning - Anders de la Motte & Anders Månsson
Deckare: Första delen i en ny deckar-serie från Österlen. Stjärnmäklaren Jessie Anderson hittas mördad i samband med en husvisning på Österlen och kommissarien Peter Vinston dras in i utredningen, trots att han egentligen bara är på besök i trakten. Bakom trädgårdshäckarna & slotten i de idylliska byarna på Skåneslätten lurar en mördare.

En ny tid – Katrine Wessel
Historisk roman: Första boken om familjen Winter där Cecilia försöker hålla ihop familjen och samtidigt visa upp en strålande fasad för den norska societeten i Trondheim.

Kirskålsgrannar – Jenny Clevström
Feelgood: Pommie, en trädgårdsentusiast får en ny granne som också är väldigt duktig på trädgård. Båda deltar i den lokala skördetävlingen, men håller grannen på med fula knep eller är han så charmant som alla tror?

Det första chiffret – Denise Rudberg
Historisk roman: Tre kvinnor med olika bakgrund blir anställda för att knäcka tyskarnas koder under Andra världskriget. Trots sina olikheter blir de vänner som stöttar varandra i deras olika problem.

#boktips #hyltebiblioteket #storstil






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar