fredag 6 augusti 2021

Cyklonvarning av Christina Wahldén



Detta är andra delen i serien ”Darwindeckare” och första boken i serien hette Nämn inte de döda.

 Vi möter återigen poliserna Jess som är en i ursprungsbefolkningen och dessutom kvinna i en annars mansdominerad poliskår samt Bluey som är en polis av den lite äldre skolan.

Som titeln antyder så utspelar sig boken under en tidsperiod då det utfärdats en cyklonvarning och genom boken så stegras denna varning alltmer och effekterna påverkar hela händelsekedjan. Samtidigt som vindarna tilltar allt mer så undersöker Jess ett mord på en man av ursprungsbefolkningen och ingen där litar på polisen utan mer eller mindre vägrar samarbeta med dem. Bluey plågas samtidigt av minnen från en tidigare cyklon där hans lillebror dog vilket påverkar honom starkt.

Boken är intressant och det är tydligt att författaren har en stark koppling till Australien och särskilt till ursprungsbefolkningen vilket gör att det här är en deckare som inte är som alla andra. Jag tycker att det är spännande och att lägga handlingen till att utspela sig inför och under en cyklon ger den en till dimension av tidsnöd och hot som karaktärerna får hantera vilket jag tycker lyfter boken ytterligare.

Jag hoppas verkligen att författaren fortsätter skriva om Jess och Bluey då jag efter att ha läst de första två böckerna ser fram emot att läsa mer./ Daniel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar