fredag 4 september 2020

Innan molnen kommer av Mari Jungstedt



"Innan molnen kommer" är första delen i Mari Jungstedts nya kriminamroman serie kallad Malagasviten. Huvudpersonen är Lisa Hagel, en svensk lärare och tolk som just flyttat till Spanien efter en uppslitande skilsmässa efter ett 30-årigt äktenskap. Lisa har köpt ett renoveringsobjekt i en liten by en bit utanför Malaga. Hon anländer och påbörjar genast renoveringen av sitt hus. Hon anmäler sig även till en flamencokurs där hon träffar mordutredaren Hector Correa.
Samtidigt hittas en kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska, död i en ravin vid bergsbyn Ronda. Polisen konstaterar att det rör sig om mord och utredningen drar igång. En svensk tolk behövs och Lisa Hagel får uppdraget och blir på så sätt indragen i utredningen. Men så sker ytterligare ett mord, denna gång med kopplingar långt tillbaka i Spaniens blodiga historia och general Franco.


En spännande deckare med intressanta historiska återblickar i Spaniens historia och hur det var att leva under Francos regeringstid men även i nutid. Lisa Hagel är en intressant person som jag ser fram emot att följa i kommande böcker, som jag hoppas kommer / Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar