fredag 17 juli 2020

Döden i Gaillac av Peter May



"Döden i Gaillac" är andra delen i  Peter Mays nya serie om kriminalteknikern Enzo Macleod En skotte numera bor och undervisar i biologi vid ett universitet i Frankrike. 

Första boken i Enzo-serien "Ett kallt fall" utspelar sig i Paris där Enzo försöker lösa ett kallt fall, ett mord på en känd lärare som när boken börjar varit död i 10 år utan att någon kunnat lösa fallet. Men Enzo lyckas och det blir en riktigt spännande utredning bland annat ner i Paris katakomber

Döden i Gaillac inleds med att Enzo åter hittat ett olöst fall som han vill försöka lösa. Han reser till Gaillac i sydvästra Frankrike, ett vindistrikt där en mycket känd amerikansk vinskribent vid namn Gil Petty först försvunnit och ett par år senare hittas upphängd i en vingård i en ceremoniell dräkt från ett känt vinsällskap. Så Enzo flyttar in i samma stuga som Petty bodde i och börjar leta efter ledtrådar. Men strax efter hittas en annan man i samma tillstånd som Petty var när han hittades, kroppen verkar ha förvarats lång tid i vin. undersökningen går vidare och det blir tydligt att Petty inte var så omtyckt bland vinproducenterna, men Enzo får jobba hårt för att försöka avkoda Pettys recensioner om de olika vinerna och dyka djupt i historrier om händelser som utspelats i området. riktigt spännande och man lär sig mycket intressanta saker om vin och livet på franska vingårdar samtidigt!

Den tredje delen i Enzo-serien heter " En kamp mot klockan" och ges ut i Sverige i juni 2020, jag ser fram emot att läsa den!

Peter May är en skotsk deckarförfattare som är bosatt i Frankrike. Han är kanske mest känd för att ha skrivit "Lewis-triologin" om Edinburgh-polisen Fin Macleod som vunnit många priser, men han har även skrivit flera fristående deckare. Du kan läsa mer om honom på webbplatsen www.petermay.co.uk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar