fredag 8 februari 2019

Massor som händer på sportlovet på biblioteket!

Om lite mer än en vecka är det sportlov för Hylte kommuns barn och ungdomar och då ser Hyltebiblioteken till att att ha lite roliga aktiviteter! :)

Först ut är det Virkhall för ungdomarna!

Du som är mellan 13-18 år kan komma till Fritidsgården där vi kör Virkhall = kombination av att dansa + virka hur du själv vill.
En stor virkning hänger i rummet och alla bidrar till att den växer ännu mer genom att virka och fästa färgglada trådar. Vi hittar nya ingångar, kliver över och hasar under det textila konstverket. Samtidigt samlas små och stora berättelser, livshistorier och vardagsskämt in. Våra ledare Berith och Billie visar oss Dancehall-rörelser till Dancehall-musik, en blandning av Reggae och andra stilar. Dancehall har sina rötter i Jamaica och handlar mycket om att ta plats och vardagliga rörelser. Det blir Dancehall övningar i både snabbare och långsammare tempo. Vi hittar också på egna steg, rörelser och i samband med det får vi lära oss att virka stort och litet, det brukar vara väldigt roligt! I nätet som är upphängd kan alla skapa egna berättelser eller symboler, som "luftgraffiti".

Plats: Hylte Fritidsgård
Datum: Måndag den 18 februari
Tid: kl. 15.30
Ålder: 13-18 år
Vi bjuder på fika!
Boka plats här
https://simplesignup.se/event/144136
eller snacka med Lena på Fritidsgården
Vi kör virkhall fram till kl.18.15, med 30min rast i mitten.
Samarr. med Hylte Fritidsgård och Kultur i Halland


Dagen därpå har vi en föreläsningskväll med ett par unga entreprenörer från Oskarström! 

Arbana och Isabella är 16 år gamla och bor i Oskarström. Tillsammans har de startat ett projekt som heter Sommarkul där de genomför aktiviteter varje sommar i Oskarström. Ikväll ska de prata om att vara unga entreprenörer, om deras idé och dess uppstart. Samt hur just ni kan gå tillväga för att genomföra era egna idéer.

Plats: Hylte folkbibliotek
Datum: Tisdag den 19 februari
Tid: kl. 17.00
Ålder: Från 15 år och uppåt
Vi bjuder på fika!
Boka plats här
https://simplesignup.se/event/144142
Samarr. med Ung i Halland


Drakar på Torups bibliotek! För er som tycker om drakar (oavsett ålder, stora och små!) har vi roliga enklare drop-in aktiviteter med temat drakar!
Inför fredagens workshop med att bygga flygande drakar ska vi denna torsdag ha en del aktiviteter på biblioteket med temat drakar! Det blir boktips, högläsning och allmänt en dag på biblioteket för dig som tycker om drakar! Det är drop-in så kom när det passar er :)

Plats: Torups folkbibliotek
Datum: Torsdag den 21 februari
Tid: kl. 15.00–17.00
Ålder: För alla åldrar!
Vi bjuder på fika!
Det är drop-in!



Sist men inte minst får vi på fredagen lära oss att bygga våra egna flygande drakar! Också detta på Torups bibliotek.
Vi kommer ha en workshop där vi bygger våra egna drakar med handledning av konstnärerna Farah Ali och Maiad Khalili. De är uppvuxna med drakkulturen och har många års erfarenhet av drakbygge. De visar att man med de enklaste materialen kan skapa fantasifulla kreationer för drakflygning. Tanken bakom workshopen är att äldre och yngre, barn och vuxna, med olika bakgrunder möts i ett gemensamt skapande. Materialen kommer vara enkla, såsom färgglad plast, blompinnar, starkt tråd och kraftig tejp. Allt material finns på plats, ha bara med oömma kläder och fantasi!

Plats: Torups folkbibliotek
Datum: Fredag den 22 februari
Tid: kl. 14.00
Ålder: För alla åldrar!
Vi bjuder på fika!
Boka plats här
https://simplesignup.se/event/144149
Samarr. med Kultur i Halland


Varmt välkomna på alla våra aktiviteter!! :)



















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar