måndag 5 november 2018

Flickan på den dansande hästen - Min och Valegros väg till toppen - av Charlotte Dujardin


Flickan på den dansande hästen - Min och Valegros väg till toppen - av Charlotte Dujardin är en biografi av och om engelska dressyrryttaren Charlotte Dujardin och hennes väg mot framgångarna med den fantastiska hästen Valegro.
Tillsammans har de vunnit OS-guld både individuellt och i lag i London 2012 samt individuellt guld vid OS i Rio samt flera VM-guld och EM-guld samt vunnit hela Världscupen i dressyr. Ekipaget är det första i som vunnit samtliga mästerskap.
Boken är en biografi som handlar om Charlottes liv, först som ryttare på ponnyshower, sedan om hennes arbetsliv med hästarna fram tills hon börjar arbeta för Carl Hester och där börjar rida Valegro. Sedan följer vi deras väg framåt via de första tävlingarna och sedan via alla framgångarna. En personlig och mycket trevlig berättelse om hur Charlotte upplevde tiden med både framgångar, tvivel och nervositeten och rädslan för att förlora Valegro, förberedelser för stora tävlingar som OS, och om hennes fina samarbete med Valegro. Valegro är nu en glad pensionär och Charlotte arbetar vidare med att träna och tävla andra hästar men rider fortfarande Valegro hemma på gården och gör ibland uppvisningar. Man kan följa Charlotte på Facebook för att se vad hon arbetar med nu. En trevlig och intressant bok, kanske speciellt för oss som följt Charlotte och Valegros framgångar genom åren men också en fin biografi om att arbeta med hästar och om att vara idrottskvinna på högsta nivå med allt vad det för med sig. Rekommenderas !! / Helena

Boken finns att låna på Hyltebiblioteken, men finns även som e-bok och e-ljudbok via Elib:  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar