torsdag 15 mars 2018

Nya bokcirkelkassar våren 2018Nu finns vårens nya bokcirkelkassar att låna !

Kvinnorna på slottet - Jessica Shattuck
En gripande roman från Tyskland i tiden efter andra världskriget. Änkan Marianne von Lingenfels återvänder som änka till det sargade slottet där hon tidigare varit värdinna för magnifika fester men nu blir livet mycket annorlunda.

Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan
En charmig feelgood om bibliotekarien Nina och hennes kärleken till böcker, att våga bryta upp och göra något annat och inte minst lite kärlek både till skotska höglandet och vissa av dess invånare.

Sekten på Dimön - Mariette Lindstein
Första boken om Via Terra, den rörelse som slagit sig ner på en ö utanför Bohuslän dit studenten Sofie dras av tanken om återställa kroppens balans. Författaren har tidigare varit medlem i Sientologikyrkan innan hon rymde och startade ett nytt liv i Sverige.

Vargarnas tid - Elisabet Nemert
Historisk roman som utspelar sig i Sverige i andra världskrigets skugga och handlar om mod i krigets skugga.

En sista semester - Michael Zadoorian
En gripande roman om Ella och John Robina som har varit ett par i mer än sextio år och haft ett underbart liv tillsammans. Nu har de passerat åttio, hon har cancer och han Alzheimer. Men Ella vill inget hellre än att uppleva ett sista äventyr med sin man - innan hans minne bleknar för alltid. Så de packar sin gamla husbil, rymmer från överbeskyddande barn och läkare, och ger sig iväg på en sista semester.

Döden kvittar det lika - Anne-Marie Schjetlein
Dramatisk deckare som utspelar sig i och runt sjukhuset i Halmstad.

Två systrar - Åsne Seierstad
En bok som är ett litterärt reportage. En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan och undrar vad som kan ha hänt dem? Sedan nås de av chockerande rykten om att de rest till Syrien.

Den röda adressboken - Sofia Lundberg
Gripande relationsroman om ett liv. Doris ser tillbaka på sitt liv genom sin adressbok. En berättelse om vänskap,  lycka, sorg och minnen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar