fredag 25 augusti 2017

Det finns alltid förlåtelse av Anne B Ragde

Detta är fjärde delen i serien om Torunn och hennes släktingar som inleddes med "Berlinerpopplarna" och sedan följdes av "Eremitkräftorna" och "Vila på gröna ängar".

I "Vila på gröna ängar" tog Torunns far livet av sig och lämnade henne med skötseln av gården Neshov och grisarna. Efter mycket slit blev det henne övermäktigt och hon lämnade gården som nu stått tom i tre år. Torunn har under tiden sålt sin andel i veterinärpraktiken där hon arbetade och flyttat ihop med en slädhundsförare men känner sig inte riktigt nöjd med sitt liv och när han bedrar henne bestämmer hon sig för för att det är tid för förändring och söker upp farbrodern Margido som fortfarande är begravningsentreprenör och har sina problem med sin firma och personalen. Den andre farbrodern Erlend är nu småbarnsförälder tillsammans med sin man Krumme och lever ett intensivt liv i Köpenhamn. Efter besöket bestämmer sig Torunn för att skaffa hund och prova att flytta tillbaka till gården och ett febrilt röjningsarbete tar sin början samtidigt som hon bearbetar sina tankar och sitt liv, sin ålder och sina relationer.

En familjeberättelse om en lite ovanlig familj och deras olika liv och de problem de ställs inför men även om uppbrott, olika förändringar och nya möjligheter. Jag hoppas på fler böcker om Torunn / Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar