fredag 30 juni 2017

Pensionatet vid världens ände av Camilla Davidsson


"Pensionatet vid världens ände " är den fristående uppföljaren till romanen "Under vintergatans alla stjärnor" där vi följer den unga karriärkvinnan Emma när hon söker förändring i sitt liv i den hektiska marknadsföringsbranschen och bestämmer sig för att ägna en sommar åt att vandra den kända pilgrimsleden Caminom till Santiago de Compostela. Vandringen blir en omvälvande upplevelse för Emma på många sätt både genom möten med andra vandrare och genom att hon funderar mycket över sitt liv.


När "Pensionatet vid världens ände" börjar har Emma just återvänt till Stockholm efter sin vandring till Santiago de Compostela. Ett talesätt från den tusenåriga pilgrimsleden säger - "den verkliga resan börjar när du har återvänt hem" . Och så blir det verkligen för Emma som  fått ett fint jobberbjudande och kastar sig in i arbetet trots att det inte alls var vad hon tänkt sig. Hon återupptar kontakten med Eric, den snygge amerikanen som hon inte kan glömma och trots ett hett kärleksliv börjar hon ifrågasätta vad hon verkligen känner och vill. Situationen på nya jobbet är utåt perfekt men internt får Emma problem med en manlig kollega som är mycket intresserad av henne. Emma känner mer och mer att hon inte är nöjd med sitt liv som det är. Då dyker möjligheten att tillbringa en sommar i en liten stuga på Fårö upp som en räddning. På Fårö finner Emma lugnet och ett helt annat liv men den stora frågan är vad hon ska göra när den långa semestern tar slut.

En intressant och tänkvärd bok om det stressiga liv som många lever i dagens samhälle, om vad man ska välja att prioritera för att få livspusslet att gå ihop , jag ser fram emot att läsa mer om Emma i nästa bok som heter "Änglarna dansar i gryningen" . Den fjärde boken ska ges ut i höst. / Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar