fredag 26 augusti 2016

Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny


"Ett ohyggligt avslöjande" av Louise Penny är den femte fristående deckaren om kommisarie Gamache  och utspelar sig i den lilla kanadensiska byn Three Pines utanför Quebeck. Byn vaknar en septembermorgon till den förskräckliga nyheten att en död man hittats på byns populära bistro.  Men ingen känner igen honom eller har träffat honom tidigare vilket kommisarie Gamache tycker är mycket märkligt eftersom byn är liten och alla känner alla. Efter ett tag visar mordutredningen att mannen bott ensligt i en liten stuga utanför byn inne i den täta skogen. Och stugan visar sig innehålla ofattbara skatter vid en närmare granskning. Metodiskt börjar Gamache och hans poliser att följa upp och undersöka alla ledtrådar för att finna lösningen under den idylliska ytan.

En mycket spännande pusseldeckare som handlar mycket om personerna i byn som är starka karaktärer som återkommer i böckerna, deras känslor och tidigare upplevelser i livet och hur det påverkat dem. Som vanligt en ganska oväntad upplösning på mordet. Längtar redan efter nästa Gamache-deckare som kommer på svenska i höst  / Helena

Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett 30-tal språk och vunnit många priser. Hennes huvudperson är kriminalkommisarie Armand Gamache som liknats vid en "modern Agatha Christie"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar