fredag 17 juni 2016

Pumaspår - en spänningsroman av Nevada Barr


Pumaspår är den första boken i serien om Anna Pigeon. Anna jobbar som ranger i Guadalupe Mountains Nationalpark i Texas USA dit hon sökt sig efter en sorglig period då hon blivit änka. Att jobba som ranger är ett tufft och strapatsrikt jobb och boken inleds med att Anna under en vandring hittar en kvinna som verkar ha blivit dödad av en puma i en avlägsen canyon. Men är det verkligen puman som är skyldig, Anna känner sig inte säker på det och börjar undersöka möjligheterna för hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Men så råkar Anna ut för en olycka under en vandring och senare även en kollega och misstankarna pekar åt många olika håll.

En spännande bok med en intressant huvudperson med ett för deckarvärlden ovanligt jobb i nationalparken. Fina beskrivningar av naturen och djuren i nationalparken och ett spännande mysterie. Jag kommer att läsa fler böcker om Anna Pigeon.

Författaren Nevada Barr kommer från Sierra Nevada USA och har själv jobbat som ranger i flera nationalparker i USA. 


Man får säkert ut ännu mer av boken om man känner till naturen och djuren som beskrivs i Pumaspår. Du kan läsa mer om böckerna om Anna Pigeon och även se bilder från nationalparkerna på förlagets webbplats http://www.hoodooforlag.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar