onsdag 23 mars 2016

När livet börjar om av Lucy Dillon"När livet börjar om" är den sjätte romanen av Lucy Dillon som översatts till svenska. Precis som de övriga utspelar den sig i den lilla engelska staden Longhampton. Denna gången möter vi paret Libby & Jason som lämnat det hektiska London för att ta över familjehotellet "Swan" efter att Jasons pappa gått bort. De drömmer om att starta ett nytt liv och skapa ett inbjudande modernt hotell. Men verkligheten är att hotellet är i stort behov av renovering och det drar med sig stora kostnader men de kämpar på. 

En dag inträffar en olycka utanför hotellet då en ung kvinna blir påkörd och tappar minnet, men i fickan har hon en lapp med hotellets namn men hon minns inte varför eller något annat. Libby försöker hjälpa henne att minnas och de blir vänner och erbjuder henne att flytta in på hotellet i väntan på att minnet ska komma tillbaka. Sökandet efter kvinnans bakgrund vävs samman med händelser på hotellet och olika kontakter mellan olika människor.

För den som läst fler romaner av Lucy Dillon är det lite kul att personer ur de tidigare romanerna dyker upp i denna roman så man får veta hur det har gått för dem i deras fortsattta liv.

Boken är en trevlig feelgoodroman om att börja om på nytt, hitta sitt förflutna och om hur viktigt det är att vara vänlig och försöka hjälpas åt och om att vi inte alltid orkar men gör så gott vi kan.. för allt brukar ordna sig åtminstone i böckernas värld //Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar