fredag 15 januari 2016

Nu planerar vi för "Hela Halland läser - lyrik 2016"


Utvald författare till Hela Halland läser - lyrik är Ingela Strandberg. Hennes poesi kommer att uppmärksammas i tidningsartiklar och bokcirklar, samt vid besök av författaren på bibliotek i Halland under våren.
Hela Halland läser Ingela Strandberg!
Ingela Strandberg är en litterär mångsysslare. Men det är som poet hon vunnit prestige och respekt på det nationella planet. Hon föddes 1944 i Grimeton och denna lilla ort har ofta utgjort ett centrum för hennes diktsamlingar. Det lokala och regionala stämmer gärna träff med längtan bort, till något annat, främmande och kanske skrämmande. Samtidigt förblir hon platsen trogen. Och det är där Ingela Strandbergs dikter kan läsas: i brytpunkten mellan trygghet och rastlöshet.
Det är tredje gången Hela Halland läser arrangeras och precis som sist blir det en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland. Författaren kommer att besöka bibliotek i Halland under våren för att träffa läsare, läsa lyrik och prata om sitt författarskap. Nytt i Hela Halland läser -lyrik är att det blir ett barnspår som presenteras närmare inom kort, dessutom workshoppar för både unga och vuxna i att skriva poesi, samt en lyriktävling!
Ingela Strandbergs författarskap presenteras på "Hela Halland Läsers" webbplats av av Jan Karlsson:http://www.regionhalland.se/helahallandlaser

Ingela Strandberg. Foto: Sara Mac Key

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar