onsdag 8 april 2015

Hundra omistliga ting - Lucy Dillon

Lucy Dillon är tillbaka med sin femte roman om folket och livet i den lilla engelska staden Longhampton. Böckerna är fristående men i vissa böcker dykerpersoner från de tidigare böckerna upp i handlingen vilket jag tycker är trevligt eftersom man undrat hur det gått för dem.

"Hundra omistliga ting" handlar om Gina Bellamy vars liv inte riktigt utvecklat sig som hon hoppats, men efter att hon blivit friskförklarade efter en cancerbehandling och när boken börjar tar sig genom en skilsmässa så försöker hon se framåt. Skilsmässan innebär att det älskade renoverade huset säljs och Gina flyttar in i sin nya ljusa lägenhet - tillsammans med så mycket flyttlådor att hon knappt kan ta sig fram i lägenheten. Alla lådorna får henne att besluta att hon ska gå igenom allt och sedan spara hundra omistliga ting som kommer att glädja henne i hennes nya liv. Hon sorterar, ger bort och arbetar med sin lista och sakta men säkert minskar lådmängden samtidigt som hon sorterar både ägodelar och gamla minnen. Men att göra upp med det förflutna är inte enkelt.
En vktig händelse blir när hon ska sälja sin cykel och får en hund i rädd greyhound i pant - som inte avhämtas och eftersom hundhemmet inte har någon plats går Gina med på att ta hand om Buzz tills de hittar ett nytt hem åt honom. Detta innebär nya aktiviteter som tidiga morgonpromenader och ett sällskap i den nya lägenheten

Samtidigt handlar mycket av hennes liv om den egna firman och jobbet som byggprojektledare där hon just fått ett spännande uppdrag av ett par som köpt Ginas drömhus - ett äldre hus med stort renoveringsbehov.

En eftertänksam berättelse om att ta sig genom livets svårigheter och utmaningar, att försonas med det som varit och att kunna gå vidare mot något nytt // Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar