måndag 5 januari 2015

Lejontämjaren av Camilla Läckberg


Lejontämjaren är den nionde boken av Camilla Läckberg i Fjällbackaserien, där vi följer polisen Patrik Hedström & författaren Erica Falk som bor med sina nu tre barn i Fjällbacka.


Boken inleds en kall januaridag när en flicka som varit försvunnen en tid plötsligt står blind framför en bil på en enslig väg och blir påkörd. Den försvunna flickan försvann på väg hem från sin ridskola och hennes kamrater och familj blir mycket upprörda över det våld hon utsatts för under sin bortrövade tid. Polisen med Patrik Hedström i täten ser likheter med andra fall på olika platser i Sverige och inleder ett samarbete med kolleger över landet för att ringa in den skyldige.
Erica Falk arbetar under tiden med en bok om en kvinna som sitter i fängelse för mordet på sin man, en lejontämjare från Polen Hon är dömd trots att hon anser sig vara oskyldig, men hon vägrar att prata om händelsen varken med brottsutredare eller Erica som vill intervjua henne. Men Erica lyckas så småningom linda upp en sorglig och smått otrolig historia om familjen som visar sig ha kopplingar mot de fall Patrik utreder.

En spännande och tankeväckande bok om att saker och ting inte alltid är som det verkar, att mörka hemligheter och grymhet kan döljas bakom trevliga och alldagliga fasader och om vilken betydelse händelser i en tidig barndom kan få för resten av livet.
Camilla Läckbergs böcker finns nu utgivna i mer än 50 länder och hon räknas som en av Europas mest lästa författare.

Via länken kommer du till Lejontämjaren i Hyltebibliotekens katalog om du kanske vill reservera boken
Lejontämjaren av: Läckberg, Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar