fredag 12 december 2014

Havskatten av Ann Rosman


Havskatten är den femte boken om kommissarie Karin Adler. Spännande parallell handling mellan ett mordfall vid en rökdykningsövning  på det gamla Turisthotellet i nutid  då man vid en rökdykningsövning för brandkåren hittar både övningsdockorna och en mördad man.

Den parallella historien utspelar sig på Turisthotellet och kurorten Marstrand kring år 1906 när även kung Oscar besökte Marstrand och med kungen även stora delar av den dåtida sociteten. Men till Marstrand kom även familjer som ville kurera sig och knyta kontakter som familjen Lundberg med dottern Karolina och man hoppas både kunna kurera Karolinas luftrör och hitta en äkta man under sommaren, men det visar sig att även i de finare familjerna finns det hemligheter som vill förbli hemliga och att livet på kurorten har många sidor både för somargästerna och de bofasta.

Två intressanta och spännande berättelser sammanflätade till en ! Författaren Ann Rosman bor själv i trakten kring Marstrand och man känner att hon är mycket intresserad av traktens historia och har gjort noggrann research när hon skriver och är insatt i vad som händer i Marstrand både nu och då.

Du hittar boken på deckarhyllan på Hylte bibliotek, men den finns även inläst på MP3 och utgiven som storstil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar