fredag 21 november 2014

Boktips från onsdagens Bokcfé

I onsdags var det åter dax för Bokcafé på Hylte bibliotek då Marja & Helena boktipsade. För er som inte kunde komma så kommer några boktips här:

Tre av Marjas favoriter:
Middlemarch av George Eliot:
Marjas favoritbok! Engelskt småstads & lantliv på 1830-talet med stort galleri av personer och levnadsöden.

En klassiker !

Det regnade fåglar av Jocelyne Saucier
Tre äldre män har bosatt sig i Ontarions djupa skogar och lever sitt eget liv långt från samhällets långa arm. En kvinnlig fotograf söker överlevande från de stora skogsbränderna som härjat där under 1800-talet. Dessa människors liv och öden flätas samman.
En bok om människor, frihet och att leva sitt liv som man vill.

Kollektivt självmord av Arto PaasilinnaTvå män möts av en slump i en avlägsen lada, där de tänkt ta sina liv. Men att dö i ensamhet, känns plötsligt futtigt, när man kan göra det tillsammans. De annonserar efter likasinnade och ger sig iväg på en bussresa med slutmålet döden. Men det blir sällan som planerat i Paasilinnas böcker.

Tre av Helenas favoriter
Att inte vilja se – Jan Guillou
4:e boken i Jan Guillioús serie om 1900-talet om släkten Lauritsen där vi följer familjen och främst Laurits i och under 2:a världskriget där familjen upplever delar och skiljs av sina olika åsikter och lojaliteter


Nyårskyssen – Nora Roberts
Tredje och avslutande delen i Boonsboro-triologin som kretsar kring värdshuset och familjen Montgomery. Feel-goodroman med kärlek, familjeliv  och spöken !
Havskatten – Ann Rosman
Deckare:Femte boken om kommissarie Karin Adler. Spännande parallell handling mellan ett mordfall vid en rökdykningsövning  på det gamla Turisthotellet i nutid och en kärlekshistoria från kurorten Marstrand kring år 1906 när även kung Oscar besökte Marstrand. Intressant och spännande !Inga kommentarer:

Skicka en kommentar