onsdag 14 mars 2012

Tips på rena hudprodukter

Hallandsposten har just nu en artikelserie om kemikalier i vår vardag och hur de olika kemikalierna lagras i våra kroppar och tillsammans skapar en cocktaileffekt som kan påverka vår hälsa negativt.

Biblioteket har böcker för dig som vill veta mer och påverka vad du använder för produkter på din hud. Du hittar böckerna på Hylte biblioteks skyltvägg precis innanför entrén.

Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg är boken för dig som vill veta mer om cocktaileffekten och fundera på vad som egentligen står i badrumsskåpet. Författare: Katrina Johansson.

I boken Skönhet - till vilket pris? guidar Rita Stiens oss i kosmetikadjungeln. Här görs produktanalyser på både konventionella kosmetiska produkter och naturkosmetik. Här kollas produkter för ansikts- och kroppsvård, deodoranter, shampo, hårfärgningsmedel, makeup och solskyddsprodukter. Längst bak i boken finns ett användbart lexikon med ingredienser listade i bokstavsordning och märkta med glada gubbar för hälsosamt ämne och sura gubbar för underkända ämnen ur ett hälso- eller miljöperspektiv.

Vill du använda din kreativitet och själv skapa naturliga skönhetsmedel? Då får du inspiration till enkla och billiga hudvårdande behandlingar och recept på färska och fräscha naturprodukter i följande två böcker:
Skapa din egen naturkosmetika av Finn Andersen och
Vårda din hud med frukt och grönt av Pierre Jean Cousin.

Eller tycker du är det är svårt att sätta sig in i frågan och föredrar professionella råd om hälsosamma produkter för din hud? Utifrån min egen erfarenhet som konsument, som prioriterar produkter som tar hänsyn till människa, djur och natur, så kan jag dela med mig av ett par tips vart du kan vända dig :

Lenas hälsokost i Hyltebruk använder sig av boken Skönhet -till vilket pris, har stor kunskap och lång erfarenhet av hud- och miljövänliga skönhetsprodukter och kan guida dig rätt i ett brett utbud av hälsosamma produkter.

Hälsomixen i Smålandsstenar är en annan butik som också är mycket noga med vilka skönhetsprodukter de erbjuder. De säljer till exempel miljövänlig makeup och hudvård med hög kvalitet av märket Maria Åkerberg. Produkterna är tillverkade i Halland av företaget Dermanord, http://www.dermanord.se/ På Dermanords hemsida finns uppgifter om fler återförsäljare i Sverige.
Ekologiskt och närproducerat - bra miljöval!

Har du några tips att dela med dig av så kommentera gärna./Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar