fredag 20 januari 2023

Magnus Härenstam – Morsning & Goodbye

 


Morsning och goodbye är en självbiografi skriven av den välkände underhållaren Magnus Härenstam tillsammans med författaren Petter Karlsson. Här berättar han både ärligt och ingående om sin livsresa på ett roligt och avslappnat sätt. Genom att skickligt balansera mellan djupaste allvar och humoristiska dråpligheter ger boken en fascinerande inblick i ett väldigt händelserikt och annorlunda liv.

Mest känd blev han kanske för ”Fem myror är fler än fyra elefanter” och sitt arbete med radarpartnern Brasse Brännström men här blir det väldigt tydligt hur mycket mer hans karriär innefattade. Bland annat var han teaterchef och programledare samtidigt som han under många år medverkande i en mängd populära filmer och TV-serier. Boken blir därför också en intressant skildring av nöjesindustrins utveckling i en tid då utbudet var mer begränsat och annorlunda än det är idag.

Biografin har också en mer privat och allvarlig sida som beskriver uppväxten, relationer och hans egna tillkortakommanden. Det gör historien intressantare och nyanserar den offentliga bilden av den folkkäre underhållare som han brukar förknippas med. Trots sin egen cancerdiagnos valde han att fortsätta arbeta som vanligt så länge det var möjligt. Inte minst med scenföreställningen av ”Morsning och goodbye” som han länge turnerade med och som kom att föregå denna insiktsfulla och intressanta självbiografi. /Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar