fredag 28 januari 2022

Boktips och författarbesök! 7 råd till Mustafa – så blir du lagom svensk i världens mest extrema land av Mustafa Panshiri

 



Fredagens boktips är " 7 råd till Mustafa – så blir du lagom svensk i världens mest extrema land"  av Mustafa Panshiri och Tisdag 8/2 kl 18 så kommer Mustafa Panshiri till Forum Hylte! Mer om författarbesöket efter boktipset längre ner på sidan.

Jag har läst boken ”7 råd till Mustafa” skriven av polisen Mustafa Panshiri. Den handlar om de erfarenheter Mustafa själv har samlat på sig sen han kom son flykting från Afghanistan 1997.
Boken är skriven för att ge råd till andra som kommer som invandrare till Sverige i hur man bäst anpassar sig och blir en del av det svenska samhället. Men det finns också stycken som riktar sig till de som är svenskar sen födseln, lite tankeställare till hur världen utanför ser på oss svenskar.

Det är en lättläst bok som ger en spännande inblick hur livet är med kulturkrockar i ett nytt land, men den ger en också tankar som;

Är Sverige lagom eller är vi som bokens titel antyder ett extremt land?  

Vilka outtalade koder lever vi efter och hur lär man sig dem om ingen kan sätta ord på dem? / Sandra


Tisdag 8/2 Författarbesök - Mustafa Panshiri
Mustafa kommer att prata utifrån sin bok; ”7 råd till Mustafa - så blir du lagom svensk i världens mest extrema land”, där han skriver om hur det är att komma till Sverige från en annan kultur. Men han kommer också ge råd om hur vi kan lyckas med integrationen i framtiden.
År 2015 tog Sverige emot 35 000 ensamkommande ungdomar, många av dem kom från Afghanistan. Mustafa var då en av få poliser med afghanskt ursprung och för att hjälpa ungdomarna började Mustafa resa runt i Sverige och berätta för dem hur det är att leva i ett sekulärt och demokratiskt land.

Tisdag 8 februari 2022 kl 18:00
Plats: Forum, Hyltebruk
Fri entré men begränsat antal platser, boka din plats via denna länk
http://simplesignup.se/event/188395-8-2-foerfattarbesoek-mustafa-panshiri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar