fredag 24 juli 2020

En eld i natten av Michael Connelly




Även om Connelys huvudperson Harry Bosch börjar bli till åren så är han fortfarande i farten och låter inte småsaker som att han har ett nyopererat knä eller att han är mer eller mindre uppsagd från sin tjänst som reservpolis hindra honom från att bli involverad i lösandet av brott. 
Harry Boschs mentor, som lärde honom att ta varje fall personligt, är död och efter begravningen så får Bosch av mentorns änka en mordbok som handlar om ett mord som aldrig blev löst. Fallet har kopplingar till gängkriminalitet.
Bosch tar hjälp av Renée Ballard som fortfarande jobbar nattskiftet vid polisen och de börjar tillsammans nysta i det 20 år gamla brottet men efter ett tag så börjar de undra om Boschs mentor tog med sig mordboken för att arbeta med fallet som pensionär eller om det var för att fallet aldrig skulle bli löst. Vid sidan av huvudhistorien så är Bosch även delaktig i ett annat fall där han hjälper sin halvbror försvarsadvokat Mickey Haller med att ta fram uppgifter i ett aktuellt mordfall och sedan fastnar han i att reda i även det mordet.
Jag tycker att boken är bra, även om det bitvis kan bli lite rörigt då man följer historien ur både Boschs och Ballards perspektiv så är det både intressant och spännande vilket jag tycker att det ofta är när man läser Connelys böcker. / Daniel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar