fredag 15 maj 2020

Hur ljuset tar sig in - en kommisarie Gamache deckare av Louise Penny


"Hur ljuset tar sig in " är den nionde delen i Louise Pennys deckarserie om kommisarie Armand Gamache vid mordroteln i kanadensiska Quebeck. Men även denna gång utspelar sig mycket av handlingen i den lilla byn Three Pines inne i de djupa skogarna utanför Quebeck.

När boken börjar är Gamache inne i en besvärlig period, julen närmar sig men många av de bästa poliserna har förflyttats från mordroteln till andra avdelningar av högre chefer vilket försvårar arbetet. När Gamache blir kontaktad av Myrna Landers i byn ThreePines om att hennes väninna inte kommit som planerat utan verkar ha försvunnit så skyndar kommissarien till byn. Myrna vill först inte avslöja identiteten på den väntade vännen men det visar sig vara en mycket känd person som försvunnit vilket sätter press på utredningen. Ett mord upptäcks och utredningen blir komplicerad och visar sig höra ha kontakter även med korrumperade personer långt upp i polisledningen. Gamache brottas under utredningen även med problemet om hur han ska kunna skydda sina lojala medarbetare och vänner från farorna som utredningen medför. Kan det lugna by livet på en plats utan internet och mobiltäckning vara lösningen?

En riktigt spännande deckare med olika spår och oväntade kopplingar och samband.
Du hittar boken på deckaravdelningen på biblioteken/ Helena

Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare som även kallas "en modern Agatha Christie" och har vunnit många intrenationella priser för sina böcker om kommisarie Gamache. Du kan läsa mer om på hennes webbplats www.louisepenny.com eller följ henne på Facebook där hon skriver om sitt liv och författande.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar