fredag 16 augusti 2019

Det vackra mysteriet – Louise Penny

Bild från www.modernista.se


Den åttonde boken om kommisarie Gamache som skiljer sig från övriga genom att inte utspela sig i byn Three Pines. Gamache och hans kollega Beauvoir kallas till det avlägsna klostret Saint Gilbert djupt inne i skogarna vid en sjö utanför Quebeck. Ett kloster där 24 munkar lever i avskildhet med tystnadslöfte och dit ingen annan släpps in, förrän nu då ett mord skett innanför murarna. Munkarna är nämligen mycket berömda för sin inspelning av gregoriansk körsång, som spritts över världen men samtidigt orsakat olika åsikter innanför murarna och nu har priorn, körledaren mördats. För Gamache och Beauvoir blir det en annorlunda utredning när de både ska anpassa sig till och förstå det liv munkarna lever innanför murarna då de odlar sina trädgårdar, sköter sina djur, håller mässor och sjunger sin berömda gregorianska körsång. Samtidigt som mordet måste lösas. Klostret får dessutom samtidigt besök från Rom som också river upp känslor och rädsla bland munkarna.

En mycket spännande och lite annorlunda deckare som utspelar sig helt i klostermiljö kring ett musikaliskt mysterie, men bakom den lugna fasaden till klostret finns många tankar och känslor som Gamache på sitt lugna sätt måste förstå för att kunna lösa mordet/ Helena

Bild från www.modernista.se
Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare som även kallas en modern Agatha Christie. böckerna i serien om kommisarie Gamache utspelar sig i Quebeck i Kanada Hennes böcker har översatts till ett trettiotal språk och hon har vunnit många priser som Bästa kriminalroman och Agatha Award för sina böcker.

Du kan läsa mer om författaren och bokserien på förlagets webbplats
http://www.modernista.se/bocker/det-vackra-mysteriet 

eller på författarens webbplats
http://www.louisepenny.com/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar