måndag 24 april 2017

Idag börjar "Plats. Poesi. Periferi" – lyrikresidens i Hylte !Plats. Poesi. Periferi – lyrikresidens i Hylte!
Idag hälsar vi varmt välkomna till de sex nordiska poeter som kommer till Hylte kommun för att delta i ett fyra veckor långt residens, arrangerat av den regionala institutionen Art Inside Out. Syftet är att poeterna ska få utveckla sitt skrivande med inspiration från platsen och olika teman såsom utkant, periferi och gräns.  Mycket av den litteratur som skrivs idag utspelar sig i städer, vilket gör det angeläget att lyfta landsbygden som inspirationskälla till skrivande. Lyriken som konstform behöver också uppmuntras.  
Poeterna kommer att vistas på pensionat Sågknorren, där de kommer att arbeta både enskilt och i grupp under ledning av Marie Silkeberg, f d professor i litterär gestaltning vid Akademi Valand på Göteborgs universitet. Hela 55 poeter ansökte om att få delta i residenset, och sex av dessa valdes ut genom sina projektbeskrivningar utifrån temat. De kommer att följa med på olika utflykter och studiebesök för att lära känna platsen bättre.

Vi hälsar varmt välkomna till:
Jun Feng / Jimbut (Danmark, f. 1965)
Åsa Maria Kraft (Sverige, f. 1965)
Morten Langeland (Norge, f. 1986)
Jonas Rolsted (Danmark, f. 1980)
Heidi von Wright (Finland, f. 1980)
Helena Österlund (Sverige, f. 1978)

I Hylte kommun kommer ni att kunna lyssna på poeterna både på Brunnsbackadagen den 6 maj kl 14-16 och i Hylte folkbibliotek den 10 maj kl 18. De kommer också att framträda på Stadsbiblioteket i Halmstad den 16 maj kl 16-19 och på Göteborgs litteraturhus den 18 maj kl 18.

/ Jessica Blohm

Biblioteks- och kulturchef, Hylte kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar