torsdag 18 april 2013

Tips om nya böcker som kommer snart ..

En viktig del i en bibliotekaries jobb är att läsa om kommande böcker för att planera inköp, och då kan man hitta mycket intressant. Här kommer ett litet urval av böcker som Helena tycker verkar spännande.

Dans på glödande kol – Anna Jansson
Fjortonde boken om Maria Wern och poliserna på Gotland. Höstlugnet börjar sänka sig över Gotland när en rad mystiska bränder i olika hus inträffar, en politiker får sin lyxbil angripen av höns och Maria Wern leder utredningen.  ”Handlar om utsatthet, sviktande ideal och om att utnyttja andras längtan efter skönhet & kärlek.”

Du går inte ensam – Mari Jungstedt
Elfte deckaren om polisen Anders Knutas på Gotlandspolisen. Ett barn försvinner mystisk från en skönhetssalong i Visby utan att någon märker något och sedan försvinner ännu ett barn i samband med höstmarknade i Hemse. Inläst som cd-bok av Katarina Ewerlöw.

Värdshuset – Nora Roberts
Första delen i en ny romantisk triologi om bröderna Montgomery i Boonsboro som tar över ett gamalt världshus och börjar renovera upp det.

Den blå hertiginnan – Philippa Gregory
Den tredje och avslutande delen i triologin om kampen mellan Röda och Vita rosen  i England då två släkter stred mot varandra Kärlek, makt och dödliga intriger.  Rosornas krig är en serie inbördeskrig som utspelade sig i England under åren 1455 till 1485 mellan släkterna Lancaster (med en röd ros i vapenskölden) och York (med en vit ros i vapenskölden). I denna del  följer vi den synska Jaquetta St Pol som är drottningens förtrogna men bevittnar Jeanne dArcs död och inser hur farligt en kvinna i hennes ställning lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar