torsdag 28 februari 2013

Många spännande böcker på gång i vår !

När man arbetar med att köpa böcker  läser man många bokrecension och hittar då många guldkorn i bokutgivningen. Här kommer ett litet urval av böcker som Helena längtar efter att läsa. Vissa böcker har redan kommit till biblioteket, och andra väntar vi med spänning på.

Gubbe med katt
Gubben heter Nils Uddenberg och är docent i psykiatri och detta är berättelsen om hur han blev med katt fastän han aldrig i livet hade tänkt sig att ha något husdjur. En vintermorgon satt det en, som det skulle visa sig, herrelös katt utanför sovrumsfönstret och tittade på honom med stora runda gula ögon. Sakta men säkert nästlade den sig in i hans liv.

En piga bland pigor av Ester Blenda Nordström
Boken om den först svenska ”wallraffande” reportern 1914 då hon som journalist sökte arbete som piga i Sörmland
Oss håller inga bojor, oss binder inga band!: På långritt i 1920-talets Europa med Linde Klinckowström-von Rosen av Jan Mårtenson (Kommer i februari 2013)
Året är 1926. Den unga adelsfröken Linde Klinckowström, uppvuxen på godset Stafsund, rider ensam ut i Europa. Hennes ende följeslagare är Castor, den stora hästen, som kommer att vara hennes trogna kamrat under många år. Tillsammans upplever de fantastiska äventyr.


Stormsvala – Marianne Cedervall – fjärde boken om Miriam & Hervor.
Nu drar de till New York för att träffa sina döttrar och hjälpa dem starta ett lyxigt svenskt spa

En orolig grav - Elly Griffith
En orolig grav är femte boken om rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson, ett omaka par med komplicerad inbördes relation. Torr humor, ett ovanligt persongalleri och skickligt sammanvävda intriger har gett Elly Griffiths böcker en stor och hängiven läsekrets.
I denna bok mördas en studiekamrat till Ruth samma vecka som han skrivit till Ruth om ett fynd kopplat till Kung Arthur


1 kommentar:

  1. Vilken spännande önskelista,ska håller utkik efter några av dem.Gubbem med katten har jag läst.

    SvaraRadera