onsdag 17 oktober 2018

Höstlovsaktiviter på bibblan!

Jag hoppas att ni inte har missat vilket fantastiskt program vi har för höstlovet! :)

Vi börjar redan på fredagen den 26 oktober, kl.18, med Ångestpodden! Då kommer Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg att pratar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. Ångestpodden är en av Sveriges populäraste Youtube-poddar, och deras koncept Förr eller senare känner du igen dig är för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar.
Anmäl er här: https://simplesignup.se/event/138911


Lördagen den 27 oktober, kl.14 ska vi ha en familjeföreställning, Panik på playan, för barn 4-7 år.
Maja och hennes pappa är på solsemester. Pappa älskar att bada och hoppa från trampolinen men Maja vill hellre sitta och läsa vid bassängkanten, och samla snäckor på stranden. En dag när de är på zoo kommer Maja bort – eller är det pappa som har försvunnit?! Panik på playan är en hyllning till barns kompetens och klokhet och är baserad på den norska författaren Mari Kanstad-Johnsens bok ”Livredd i Syden”.
Anmäl er här: https://simplesignup.se/event/138917


Måndagen den 29 oktober, kl.14 blir det en slöjdworkshop, Slöjda för en bättre värld - eget skapande, för barn 9-12 år. Tillsammans med formgivaren Tor Palm testar vi bland annat på handens arbete genom täljande. I lekar, samtal och övningar prövas tankens kraft och ett skapande utan förväntningar på vackra resultat.
Anmäl er här: https://simplesignup.se/event/138957


tisdagen den 30 oktober ska vi ha en cirkusshow med hundar- Möt cirkushundarna!
I ett lekfullt och roligt dressyrprogram får ni träffa blandrashundar, dvärgspetsar, och toy-, dvärg- och mellanpudlar. Och självklart blir det tid att hälsa på och kela med hundarna! Cirkushundarna ska uppträdda två gånger under dagen och är för barn och ungdomar i alla åldrar
För uppvisningen kl.14 anmäl er här: https://simplesignup.se/event/138976
För uppvisningen kl.15 anmäl er här: https://simplesignup.se/event/139197


onsdagen den 31 oktober, kl.14 ska vi ha Magikaos på biblioteket- ett Harry Potter-lajv! För barn 9-12 år. Fick du aldrig din uggla från Hogwarts? Nu har du din chans att i två timmar få kliva in i en magisk värld. Innan du går hem kommer du ha varit med om magi, kraftfulla ritualer och ha löst ett mysterium!
Anmäl er här: https://simplesignup.se/event/139198



Torsdagen den 1 november, kl.19 blir det ryslig Halloweenkväll för ungdomarna! En historiker och berättare berättar de olika hemska och skrämmande lokala sägner som är knutna till Hyltebruk och bygderna runtomkring. De kommer också tala om ifall det finns ens ett uns av sanning i sägnerna- finns platsen och/eller personerna på riktigt? Vad bottnar sägnen i? 
Vågar du lyssna på lokala sägner?! är för ungdomar från 13 år och uppåt.
Snacka med Lena på Fritidsgården, det är där vi ska vara!


Och sist men absolut inte minst! På fredagen den 2 november, kl.13.30 ska vi ha Skapande verksamhet till biblioteket där alla över 10 år kan vara med i att, med färg och form, hjälpa oss utforma en magisk, mysig, inspirerande och välkomnande miljö på bibliotekets barn- och ungdomsavdelning. 
Allt material finns på plats, det enda du behöver är oömma kläder, ett glatt humör och massor av fantasi!

Det blir fika på nästan alla aktiviteterna!

För mer information om aktiviteterna ovan, och kommande aktiviteter under hösten, kan ni gärna gå in på vår Facebook-sida!

Varmt välkomna!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar