torsdag 7 juni 2018

Sommarboken 2018 och boktips

Snart är det äntligen återigen dags för Hyltebiblioteken att dra igång med Sommarboken! Vi börjar på fredagen den 15 juni och avslutar på fredagen den 31 augusti.
Vi på bibblan tycker att det ska bli så roligt och hoppas att även ni ser fram emot det lika mycket. :D 

Glöm inte att alla kan delta, stora som små!
Om du inte redan har ett läskort kan du hämta dem på biblioteken. Efter att du lämnat in ditt färdiga och ifyllda läskort får du välja en bok i gåva och är automatiskt med i utlottningen av presentkort till bokhandeln och biobiljetter. 


Och här kommer ett boktips på en mycket bra och spänningsfylld ungdomsbok för att dra igång läslusten!

Som hund som katt av Per Nilsson (2016)
Jag hatar dig. 
Det var det första du sa till mig.
Jag fattade inte.
Hur kunde du säga det, vi hade aldrig träffats, du visste inget om mig.
Jag hatar dig för att du finns, sa du.

Den handlar om relationen mellan två tonåringar vars den enes mamma och den andres pappa har blivit tillsammans. I början kommer de två inte alls bra överens, knappt tittar på eller säger ett ord till varandra. Men under månaderna som går kommer de närmare varandra, och ett kärleksfullt, rent och obetingat band börjar skapas emellan dem. 

Denna bok är lite annorlunda gällande skrivformen än vad man är van vid. De två tonåringarna nämns inte vid namn eller som hon eller han. Som läsare vet man därför inte vilka kön de har, men det hintas lite i slutet. Men det tar inte alls lång tid tills man ändå kommer in i det tänket. 
Det är ett häftigt och annorlunda sätt att skriva på. Författaren tänker verkligen outside the box och får också läsaren att tänka till gällande kön och personligheter. Boken är inte svårläst och kan verkligen rekommenderas. /Emilia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar