fredag 17 mars 2017

Förföljaren - Nora Roberts

Förföljaren är en spänningsroman av Nora Roberts som utspelar sig i USA. När boken börjar har Naomi till sin förvåning just köpt ett stort hus med fantastisk utsikt över havet vid den lilla staden Sunrise Cove, Washington. Ett stort hus som verkligen behöver renoveras så hon kontaktar en lokal entreprenör och de sätter igång. Detta är en stor omställning för Naomi som levt som kringresande fotograf i ett antal år och aldrig ägt ett hus tidigare. Hon påbörjar renoveringen med alla beslut det innebär och försöker finna sej tillrätta i den lilla staden men saker från hennes förflutna kommer ikapp.

Vad ingen vet är att Naomi som 12-åring räddade en ung kvinna från en jordkällare och avslöjade sin far som en massmördare. Naomi har inte haft någon kontakt med fadern sedan utan växt upp med sin bror och morbröder. Men nu sker två mord på kvinnor i den lilla staden och Naomi ser likheterna mellan dessa mord och de hennes far utförde.
Samtidigt börjar hon uppskatta livet med framstegen i huset, hon tar hand om en hittehund och blir mycket fäst vid honom, och börjar få vänner i staden. Men vad skulle de nya vännerna säga om de visste hennes riktiga identitet och vem som är hennes far ?

En riktigt spännande bok om vänskap, familjeliv i en liten stad, hittehundar, fotografering, om att hitta sin plats, hur lätt människor kan döma men naturligtvis även kärlek och mord.
Finns även som ljudbok MP3 inläst av Katarina Ewerlöf  / Helena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar