fredag 10 mars 2017

Begrav dina döda - Louise Penny

Begrav dina döda av Louise Penny är den sjätte boken om kommisarie Gamache på svenska.Jag har tyckt mycket bra om alla kommisarie Gamache-böckerna men just denna var extra efterlängtad eftersom jag ända sen jag läste förra boken "Ett ohyggligt avslöjande" har undrat över slutet.

Begrav dina döda börjar i efterdyningarna till en tragedi inom kanadensiska polisen. Armand Gamache är i Quebeck under vinterfestivalen på besök hos sin gode vän och tidigare chef för att återhämta sig efter en skada han fått under en utredning. Han sitter gärna och läser i engelskspråkiga "Litterära och historiska sällskapets" bibliotek som oftast är mycket lugnt, tills en död man hittas i källaren och Gamache blir ombedd att hjälpa till med utredningen.

Samtidigt reser kollegan Beauvoir till lilla byn Three Pines för att återhämta sig efter sina skador samtidigt som han funderar över en utredning de hade på platsen och på om de verkligen grep rätt person eller om det kunde vara någon annan som var skyldig.

Det blir en spännande bok som består av flera olika parallella berättelser som smälter samman på slutet i takt med att Gamache bearbetar sina mörka minnen och de olika utredningarna framskrider. Det är nog en fördel att ha läst tidigare boken "Ett ohyggligt avslöjande" för att man ska få  med sig delar historien från början /Helena

Här kan du läsa ett boktips om " Ett ohyggligt avslöjande" http://hyltebiblioteken.blogspot.se/2016/08/ett-ohyggligt-avslojande-av-louise-penny.html


Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare känd främst för sina böcker om kommisarie Gamach som översatts till ett trettiotal språk. Hon har vunnit ett antal priser och kallas en modern Agatha Christie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar