torsdag 2 januari 2014

Poseidons pil av Clive & Dirk Cussler

Till helgerna tyckte jag att det passade med en riktigt äventyrlig bok så jag har läst Poseidons pil som är den  nyaste boken av av Clive och Dirk Cussler. Det är den 19 boken om den äventyrlige Dirk Pitt - chefen för organisationen NUMA ( Nationella byrån för undervattens och marinarbete )
Amerikanen Clive Cussler är en av världens mest lästa äventyrsförfattare och han har många intressen gemensamt med sin hjälte Dirk Pitt. Clive Cussler är marinarkeolog & skattsökare och veteranbilssamlare. Clive Cussler är även grundaren av NUMA , National Underwater and Marin Agency som söker efter skatter och gamla vrak.
Clive Cussler har även ett veteranbilsmuseum.

I Poseidons pil presenterar marinen prototypen för sin nya ubåt för presidenten. Men för att bygga färdigt Poseidons pil behövs speciella metaller som det uppstått brist på eftersom fraktfartygen kapas till havs. Dirk Pitt med kollegan Al Giordino och teamet från NUMA ska skydda ett fraktfartyg men tas till fånga. Samtidigt omkommer konstruktören av Poseidons motorer i en mystisk olycka och hans ritningar stjäls. Eller finns lösningen på metallbristen på en sjunken ubåt från 1943. Alla händelserna vävs samman och det blir ett riktigt spännande äventyr över stora delar av världen men naturligtvis slutar allt väl.
En riktigt spännande & äventyrlig  bok ! / Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar